Op 22 april '24 werd bij Droog in Amsterdam het SF-Collective lanceringsevenement gehouden, waar de nieuwste collecties van alle aangesloten merken en retailers werden gepresenteerd aan een select gezelschap van pers, mode-enthousiastelingen en influencers.

In 2020 werd door Nanette Hogervorst (rechts op de foto) het platform Sustainable Fashion Giftcard opgericht als tool om duurzame modemerken en retailers meer in de spotlight te zetten. Echter valt het niet mee om als duurzaam modelabel op te vallen tussen de gevestigde modemerken met enorme budgetten en kenbaar te worden bij het grote publiek. Hierdoor is het idee ontstaan om naast het aanbieden van de giftcard een gezamenlijk PR-programma op te zetten om op die manier de zichtbaarheid van duurzame mode te vergroten en bij te dragen aan de groei van de aangesloten merken. 

Met trots kan ik zeggen dat el.résidu member is geworden en nu één van de fashion front runners is van het SF-Collective. Het is dan ook vanaf nu mogelijk om de Sustainable fashion giftcard bij el.résidu te besteden. Zie via deze link hoe je de kaart kan inwisselen en verzilveren. Klik hier

Tijdens het event werd ook het SF-magazine gelanceerd waarin alle aangesloten merken en waaronder ook el.résidu in te vinden zijn. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Lara Wolters, lid van het Europees Parlement (links op de foto). Ze hield deze dag een toespraak met een zéér positief bericht, namelijk dat de anti-wegkijkwet is aangenomen. Een wet waar al jaren voor gepleit wordt door mevr. Wolters. Deze "anti-wegkijkwet" verplicht grote bedrijven om actie te ondernemen wanneer er ergens in hun keten milieu- of mensenrechtenregels worden geschonden. Het gaat daarbij over problemen op gebieden als kinderarbeid, ontbossing, dwangarbeid en klimaatschade.

Naast het netwerken op deze bijzondere dag was er ook ruimte voor actie! 
Zo konden bezoekers kleding meenemen om on the spot te laten repareren of zelf achter de naaimachine kruipen tijdens een van de workshops. 

Namens el.résidu mocht ik (Ella) ook twee keer een workshop hosten. Hierbij liet ik de cursisten een zijde sjaal up-cyclelen. D.m.v. de eco-dye techniek waarbij bloemen en kruiden worden gebruikt, ontstonden hierdoor de mooiste en unieke prints. De workshop was een mooi ''kijkje in de keuken'' van hoe de eco-dye collectie is ontwikkeld door een van onze partners uit India Saheli women

Kortom, een zeer inspirerende dag die hopelijk tot veel nieuwe successen mag leiden voor de Nederlandse duurzame mode branche!