GUAVE en el.résidu bundelen hun krachten omdat we beide dezelfde missie delen:

''Slow down the pase of fashion and revalue the authentic craftsmanship''

Op zoek naar kleurrijke, unieke en gedurfde stukken? Voel je vrij om langs te komen bij onze POP-UP STORE in de Kloosterstraat 177 in Antwerpen van 1 tot 6 augustus 2023.

GUAVE (opgericht door Romee en Myrthe) en el.résidu zijn beide merken gevestigd in Amsterdam en werken op verschillende manieren, maar vinden elkaar in dezelfde missie: om de (mode)wereld een betere en bewustere plek te maken. Vanuit een achtergrond in mode en textiel, waar we zagen dat deze industrie allesbehalve eerlijk en transparant was, besloten we het anders te doen.

GUAVE is een slow fashion label dat zich richt op handgemaakte Javaanse batik uit Indonesië in hun ontwerpen. De unieke batiks worden gemaakt door getalenteerde batikmakers in Java, en vervolgens vertaald naar eigentijdse ontwerpen en op maat gemaakte items. Deze worden met veel liefde geproduceerd in hun studio in Amsterdam. Op deze manier willen ze bijdragen aan het behoud van dit bijzondere ambacht en het introduceren bij zoveel mogelijk mensen.

Ella (oprichter van el.résidu) gebruikt alleen zogenaamde 'dead stock' of vintage materialen en geeft ze een tweede leven door ze om te toveren tot unieke items. Op deze manier wil ze bijdragen aan het verminderen van de grote berg textielafval waarmee we wereldwijd worden geconfronteerd. Daarnaast belicht ze de makers in India, zodat elk kledingstuk een ethisch verhaal vertelt en de waarde van kleding teruggeeft die het in haar ogen zou moeten hebben.

Romée, Myrthe en Ella besloten hun krachten te bundelen om hun missie naar een nieuw niveau te tillen - zelfs over de Nederlandse grens, naar Antwerpen. Vanuit de Kloosterstraat 177 zullen de prachtige collecties te koop zijn van 01-08-23 tot 06-08-23.

Wat je kunt verwachten is een echt kleurenfeest van de mooiste Javaanse batikstoffen van GUAVE en vintage sari's en ikat-stoffen uit India van el.résidu.

''Wij drieën delen een voorkeur voor het authentieke vakmanschap en de geschiedenis die te vinden is binnen de culturen van deze twee bijzondere Aziatische landen. Veel technieken en ontwerpen zijn terug te vinden in het huidige modebeeld, maar hebben volledig hun waarde verloren. Door terug te gaan naar de oorsprong en dit over te dragen aan onze klanten, hopen we dat dit een bewustzijn creëert waarmee we de mode-industrie kunnen veranderen, ten goede!'' - Ella

Mis het niet! Er is een beperkte voorraad en elk item is uniek.

Onder het genot van een drankje en een hapje heb je tijd om alle items te bewonderen en te passen. We staan enthousiast klaar om je te informeren en adviseren. Zien we je daar?