Yay of nay?

Het staat op het punt te gebeuren - de gekke dagen komen eraan met overal enorme kortingen.

Een paar jaar geleden werd "GREEN FRIDAY" geïntroduceerd, door verschillende duurzame merken die een statement maakten door te kiezen NIET deel te nemen aan BF.

Ik begrijp het idee erachter; hoe kan een merk duurzaam zijn als het overmatig verbruik aanmoedigt door middel van kortingen en mensen aanspoort om te kopen, toch?

Maar impliceert dit dat je als duurzaam merk niet toegestaan bent om uitverkoop te houden, kortingen aan te bieden of je collecties te promoten? Als jong startend merk is het al behoorlijk uitdagend om je bedrijf te laten groeien, en wanneer deelname aan dit soort acties wordt beschouwd als iets ''slechts'' omdat je je committeert aan duurzaamheid, wordt het nog moeilijker...

En laten we eerlijk zijn - we vinden het allemaal leuk om iets te kopen als het in de uitverkoop is, toch? Dus in plaats van mensen te veroordelen omdat ze tijdens Black Friday kopen, laten we mensen aanmoedigen en inspireren om bewuste beslissingen te nemen over wat ze kopen en waar en beloon hen met een korting!

Daarom heb ik het volgende idee bedacht: Op 22 november t/m 1 december, zal er een korting van 𝟑𝟎% zijn op de gehele el.residu collectie. Echter, deze korting is verdeeld in twee delen: je ontvangt een korting van 𝟏𝟓%, en de andere 𝟏𝟓% zal gedoneerd worden aan een prachtige organisatie genaamd "The Blue House Project."

The Blue House Project is een non-profit organisatie opgericht om kansarme gezinnen te ondersteunen die in tenten wonen in de woestijn van Pushkar (Rajasthan, India). Deze families wonen in een tentenkamp en een gebrek hebben aan basisbehoeften, stabiel inkomen en toegang tot onderwijs. De BHP zet zich in om de levensstandaard van deze families te verhogen en de intergenerationele cyclus van armoede te doorbreken. Voor meer informatie, bezoek hun website: "The Blue House Project."

Long story short: Ja, je kunt profiteren van kortingen tijdens Black Friday, maar ik moedig je aan om verstandig te kiezen en een bewuste beslissing te nemen door merken en projecten te ondersteunen die als doel hebben de wereld een betere plek te maken 🌎🙏