HOERA!

el.résidu viert haar 1-jarig jubileum! Op 22 september '23 is het precies een jaar geleden dat ik el.résidu lanceerde tijdens een pop-up winkel in de Herenstraat in Amsterdam. Om dit mijlpaal te vieren, organiseer ik van 22 tot 24 september opnieuw een pop-up evenement, dit keer op de Zeedijk 54 in Amsterdam.

Er is veel gebeurd het afgelopen jaar. De webshop ging live in november vorig jaar, ik nam deel aan het Jonge Ondernemers Platform (YEP) tijdens de Modefabriek in januari '23, en ik vertrok in mei naar India om de leveranciers te bezoeken en enkele nieuwe te ontmoeten. Een bijzondere en leerzame reis die aanvoelde als schatzoeken in winkels vol vintage en 'dead stock' stoffen. Ik kreeg ook de kans om het authentieke vakmanschap te zien van het maken van 'block prints' met stempels van houten blokken.

Naast al het moois dat te zien en te vinden is in India, was er ook de andere kant. Zoals de stapels afval langs de kant van de weg, of de hartverscheurende verhalen van leveranciers die helaas nog vaak te maken hebben met onbetrouwbare klanten en 'green washing'. Zo kwam een van mijn partners (Saheli women) in grote problemen toen een van hun klanten een partij kaftan jurken afwees. Door het ontwerp iets aan te passen en de stof te verfraaien met een speciale techniek - door gebruik te maken van bloemen en specerijen - kon ik ze opnemen in de nieuwe el.résidu collectie.

Ter ere van het eenjarig jubileum worden de unieke en kleurrijke items uit de eerste collectie - gemaakt van vintage sari's - tijdens het evenement tegen speciale aanbiedingen verkocht. Daarnaast zullen ook de nieuwste ontwerpen te koop zijn, zoals de kleurrijke kaftan jurken.

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september zijn de deuren op Zeedijk 54 geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Bovendien zijn er op vrijdag gratis drankjes voor zowel genodigden als iedereen die nieuwsgierig is naar de collecties en de bijzondere verhalen erachter, van 16.00 uur tot 20.00 uur.

Tot dan?